måndag 17 augusti 2009

Nyköping/Norrköping...

Halloj!
Ja då var vi hemma igen då! Om vi ska börja med helgens resultat så blev väl dom mindre lyckade men annars är jag väldigt nöjd med helgen överlag! Trevligt sällskap båda dagarna och det var skojj att träffa alla gamla bekantingar... Dottan hade dessutom lite släktträff i Norrköping, då både farsan, stora syrran och en moster var där!
Dotties tillfälliga "människo-skräck" gjorde ju att det inte gick alltför bra i ringarna i helgen...
Kritiken är jättefin, och hade hon skött sej så... mmm... tror ja säkert det hade gått FINT! För käääääääre nån vilken vacker valp jag har!!!
Nu ska vi bara fortsätta att träna som sjutton, och få det här ur henne... Hon är ju dessutom bara knappt 6.5 månader å jag tror säkerligen detta lika gärna kan ha gått över om några veckor... Valpar är ju som dom är! Det gick bättre i Norrköping, för då hade typ ALLA jag träffat på klappat och klämt och kännt och burit runt på dottie.... Tillslut tyckte hon väl att domaren bara var en i mängden, även om hon nog helst hade sluppit att stå på de där förskräckliga bordet! Att springa runt och visa sej däremot är inga problem... mja.. iaf tills man kom fram mot domarbordet, då blev det tväääääärnit... Hon såg faktiskt lite rolig ut, och domaren kunde inte låta bli att skratta åt henne... hehe... Tyvärr tyckte kanske inte jag att det var lika sött, och jag hade nog hoppats på att hon skulle ha skött sej exemplariskt, för då hade hon kanske vunnit?
Såhär löd iaf kritiken i Norrköping:

Typ: Utmärkt
"Mycket feminin helhet. Mycket bra huvud med god underkäke. Uttrycket störs något av orolig blick. Är mycket välvinklad fram och bak. Välkroppad för sin ålder. Utmärkt pälsstruktur. Rör sej väl när hon vill. Utmärkt pälsstruktur"
Domare Per Lundström

Tydligen har hon så bra päls så att han var tvungen att säga det två gånger?? ;) hehe....
Hon har ju väldigt bra könsprägel,väldigt välutvecklad kropp för sin ålder, och är ju himla fint vinklad.... så vi ska allt komma igen i juniorklassen!!! ujujuj... Dessutom hinner vi öva på lite små inoffar här i höst.

Nyköping skötte hon sej inte lika "bra", där sprattlades det lite väl mkt, och hon gjorde några små gnisslande "låt bli mej" ljud åt domaren....
Här är kritiken för den dagen:

"6 månader. Söt feminin tik, kunde ha mer självförtroende. Bra öron och bett. Bra rygg, bra ansatt svans. Bra vinklar bak, något rak överarm. Rör sej bra bak, kunde vara mer stabil fram. Bra pälshandlag och färg. Acceptabelt temperament"
Domare: Leif Lehman Jörgenssen

Ja, det sistnämnda är ju inte så skojj, men eftersom hon bara är en liten "dum" valp så är jag inte direkt orolig. Det kommer gå över, det kom ju bara plötsligt... hon har inte varit sån här innan....så jag tvivlar inte på att det kommer försvinna.. får hon dessutom mkt miljöträning och socialträning med folk så kommer det bli toppen!
Nä, nu ska ja försöka ta mej ut på promenad... har sån förskräcklig mensverk... aaaaaa... men det verkar som om den börjar ge med sej...
Jag återkommer självklart med bilder!
Puss o Kraaaam
/Vickan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar