fredag 9 april 2010

Spår-dag!

Jo, visst blev det spårning idag! Syrran tyckte att hon kunde lägga spår om jag passade Aaron, hennes son. Så blev det också. Hon la ett långt spår till sin Pinscher Frodo, ett långt spår med några vinklar till Pixie, som även gick på ett gärde istället för skogen. Kellie fick ett lagom långt spår med några vinklar och Dottie fick ett kort rakt spår, även Mira som skulle spåra för första gången. Maja fick också spåra, jag kunde inte hålla mej i skinnet och var tvungen att prova om hon hade nåt intresse, så hon fick faktiskt gå spåret efter Mira. Mer om det sen...

Mira- Fick idag spåra för första gången. Vi hade lagt ett spår på knappt 10 m. Hon fick på sej spårsele och lina, men blev väldigt obekväm i selen och eftersom det var första gången tyckte jag att det räckte med att hon spårade i halsband och koppel, men behöll selen på för att vänja sej. Det blev lite mycket störning i början, en man joggade förbi, Aaron jollrade, dom andra hundarna gnällde och skällde samt att det kom en cross och åkte förbi.. Men tillslut kom hon igång, och spårade riktigt bra. Hon är väldigt lik Kellie som hon var de första gångerna. Hon vet exakt vad hon gör när hon spårar, men glömmer av sej då och då. När hon väl tar upp spåret igen är det klockrent. Hon hittade spårslutet och klöven och verkade nöjd, även om hon nog inte riktigt förstod va hon faktiskt hade presterat ;)

Maja- Ja, jag kunde som sagt inte hålla mej och tänkte bara att jag skulle prova om det fanns nåt intresse hos Maja att spåra. Så jag lät klöven ligga kvar i Miras spår så att jag kunde gå det igen. Det kan ju bli lite svårare att spåra när någon redan gått i spåret o trampat runt, men Maja verkade inte ha några problem alls. Efter noggrant undersökande av spårstarten tog hon sej an spåret med bravur. Hon spårade fint till spårslutet och när hon hittade klöven tog hon den direkt i munnen. Sen bar hon den hela vägen tillbaka, ni kan ju tänka er hur stolt hon var! Svansen på topp och ojoj va hon trippade fram. Man har ju hört att mittlar har starkt föremåls intresse, och det stämmer nog! ;) Ser fram emot våren och att få prova mer med Maja och se vart det slutar!

Dottie- Var verkligen på hugget. Vi har ju bara spårat några gånger tidigare, ganska korta spår. Så ja tänkte att det är väl bäst med ett kort och rakt. Dottie var verkligen villig att jobba, tog starten direkt och gick i princip raka vägen till slutet. Duktig Dottie! Hon har fattat va det går ut på, så nästa gång kan jag nog lägga lite längre! :)
Kanske kan bli anlagsprov för även henne i år?

Kellie- Startade väldigt noggrant och säkert. Hon har högre fart i spåren nu, första gångerna var hon väldigt försiktig. Tappade bort sej lite i första vinkeln, troligtvis för att det var mycket vilt som gått där, uppbökad jord samt en hel del spillning. Men efter lite virr tog hon sej vidare och gick mycket på vind för att hitta till spåret igen, så man kan säga att hon genade lite. Sen fortsatte hon i lagom takt utan några större problem och hittade så småningom klöven, till sin och mattes stora glädje. Fortsätter vi öva nu kommer vi klara anlagsprovet i vår/sommar.

Pixie- Hon startade fort, rejält taggad. Det var nog annorlunda för henne att spåra på fält, men det gick bra. Lite väl snabb var hon ibland så hon virrade bort sej i en vinkel, men hittade tillbaka. Rätt som det var hoppade en sork upp framför oss, å då blev hon ju lite distraherad hehe. Men efter en stund kunde hon fokusera på spåret ordentligt igen och hittade spår slutet och klöven och blev alldeles till sej, hon äääääälskar klöven! Måste fortsätta hålla igång nu så vi kan komma ut o tävla i vår/sommar.

Fly var med på plats idag, men spåra, ja.... det är inget för henne. Spåra det kan hon, men klöven är snuskig och är terrängen för jobbig skiter hon i det. Agility och utställning är mer hennes grejj.
Fille har har jag aldrig provat spår med, rädd att han ska dra i kull mej i skogen ;) Men ja tror jag ska prova iår, annars är upplet hans starka grejj.

Maja- efter sitt första viltspår!

Trevlig dag med lyckade resultat trots det låååååånga uppehållet i spårningen. Nu ska ja o syster baka Pizza och slappa lite, imårrn blir det MH med Fly!
SKA BLI SÅ SPÄNNANDE!!!!

återkommer...




1 kommentar:

  1. Kul att det gick så bra i spåren för vovvarna!
    Vad söt Maja är med klöven i mun:)
    Själv vakar jag över syrrans tik och hennes nyfödda valpar. Alla sover här utom jag och några av dom små puppisarna.

    SvaraRadera