torsdag 13 maj 2010

Åh va jag är duktig ;)

Ja, för att bara vara ledig 2 dagar/nätter denna vecka måste ja säga att jag faktiskt är bra hurtig ;) Igår la jag och syrran 6 spår, av olika längt och svårighet, 5 till mina, och ett till hennes pinscher.
Till Mira la jag bara ett kort rakt spår, på knapt 10 meter. Eftersom det bara var andra gången och hon var så försiktig första gången (pga störningar och annat) så tänkte jag att det blev bäst. Men snopen fick jag bli, för efter att ha luktat på uppsparket gick hon som på räls rätt fram och markerade köven. Alldeles för lätt!!!! Men duktig var hon för det! Ja visste väl det, för viltintresse det har hon! Till nästa gång för det bli lite längre! :)
Maja fick ett spår med en vinkel, eftersom hon tog sitt första spår så himla lätt förra gången. Det var ca 15 m rakt fram, sen en vinkel till vänster, o ca 5 meter till spårslut. Husse fick gå med Maja, hon var vääääldigt nogrann med att undersöka uppsparket, men när hon sen kom igång gick allt även med henne som på räls. Väl framme vid klöven blev hon jätte stolt, som sist, och skulle absolut bära sin kära klöv enda fram till bilen. Stoltare hund får man leta efter! :) Givetvis även stolt husse o matte!

Maja - Våran undebara, duktiga, vackra och fantastiska Mittel!

Dottie fick ett likadant spår som Maja. Fast lite längre. Hon var jätte taggad och gnällde och ville sätta igång, men när hon väl kom fram till starten nosade hon länge och virrade runt i starten. Sen kom hon dock igång, och då spårar hon klockrent! Med lite mer erfarenhet ska hon nog snart klara av ett anlagsprov! :)

Kellie fick ett klurigare spår med flera vinklar, inte jättelångt, men lite klurigare än sist. Dessvärre var det nog lite för kort, och vinklarna för nära varandra för efter att ha spårat ett tag så sket hon i sista vinkeln och tog direkt på vittring eftersom vinden la sej åt det hållet, så hon hittade klöven med lite fusk eller snarare genväg. Men hon är duktig, måste lägga lite mera och mera i anlagsklass-stuk, så ska hon nog snart klara av ett anlagsprov! :)

Kellie med en mumsig o rejält slaktat klöv... urk ;)

Pixie fick ett ett halvlångt spår, med många vinklar eftersom ja tycker att hon slarvat lite på sista tiden ville ja göra det lite svårare för henne. Hon tog allt klockrent, och med väääldig fart. Jag fick pinna på rejält för att hinna med i den snåriga skogen! Som vanligt blev hon väldigt nöjd över sin insats och försökte stolt bära på klöven själv, vilket inte är så lätt alla gånger när man är lika lång som klöven ;) Dags för öppenklass spår, måste boka in de snarast!

Fly va faktiskt också med, så hon fick gå samma spår som Mira. Vilket var alldeles för simpelt för henne, egentligen. Men eftersom "fröken näpen" inte brukar vilja spåra så fort det ligger en kvist ivägen så tänkte jag att det passade. Men som sagt, alldeles för lätt ;)
Allt igenom en lyckad dag, med lyckade spår! Å jag måste säga att jag är stolt över mej själv som verkligen genomförde det jag hade planerat, trots att ja just jobbat 2 nätter och gick av igår. Duktig Matte! ;)

Idag var vi lika hurtiga! Jag packade träningsväskan och tog med mej Maja,Dottie och Fly till brukshundklubben för att träna lite agility med lite annat folk. Fly var taggad till tusen, så taggad att hennes otränade matte hade svårt att hänga med, alls ;) Hon har veeeeeeerkligen fått fart lilla fröken! Synd att hon ska slarva så med slalomen, måste traggla det... gah...

Dottie fick köra tunnlar och lite hopp, hon ääääääääälskar tunnlar, korta, långa, raka böjda, tunnlar är roooooligt tycker Dottie! Dessutom var hon glad och positiv hela tiden och hennes fåniga rädsla för människor verkar ha gått över mer och mer med åldern :)

Maja har ja börjat att "klicka in", så hon tyckte nog att det var väldigt rolig "träning" att bara stå och få godis hehe... Sen fick hon dock prova en kort tunnel och en lång, herreguuudars, hon fatta direkt, och blev gaaaalen!!! Vilken snabb hund, och smidig. Jag måste nog börja löpträna om ja ska kunna träna med henne i framtiden, my god! Duktiga var dom iaf allihopa, jag själv känner dock att ja måster rycka upp mej lite, jag ligger efter ;) Virrpanna som jag är också med att komma ihåg banor och kombinationer gör ju inte saken bättre ;) Men med träning och erfarenhet ska nog Matte också kunna blir bättre...hehe

2 kommentarer:

  1. Vad duktig är! Du får väl börja springa i trapporna på jobbet istället för att gå så hinner du med hundarna ;)
    Katarina

    SvaraRadera
  2. Hehe det är väl det ja gör, då och då iaf ;) Men ja tror inte det räcker, måste avancera rejält!!!!!!

    SvaraRadera